Baconlindad kycklingfilé

4 port

4 kycklingfiléer eller 2 om de är väldigt stora
1 paket bacon
4 port ris
1 paket matlagningsgrädde (eller annan valfri)
1 hönsbuljongtärning

Tänk på hygienen när du håller på med kyckling. Det är viktigt att tvätta händerna efteråt och diska allt som varit i närheten av kyckligen ordentligt med en gång annars kan du bli sjuk!

Tina kycklingfiléerna i en plastpåse i kylskåp. Det tar olika lång tid beroende på hur kallt det är i kylen.

Sätt ugnen på 225°.
Dela varje kycklingfilé i två delar, på längden.
Snurra en baconskiva runt varje kycklingfilé.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
Stek i ugn i ca 30 – 35 minuter.

Det går bra att steka i stekpanna. Lägg skarven på baconen neråt i pannan. Titta på paketen hur länge de ska steka och skär ett snitt i dem för att kontrollera att de är färdiga. Det får inte vara rosa för då kan du bli sjuk.

Detta recept är för 4 port, men det går ju bra att frysa in eller göra 2 port.

Annonser
Published in: on 21 augusti 2009 at 7:43  Kommentera  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://malinskokbok.wordpress.com/2009/08/21/baconlindad-kycklingfile/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: