Köttfärs

5 port

5 hg blandfärs
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 ägg
1 finhackad gul lök

Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 min.
Blanda färsen med salt och peppar
Rör ner ägg och lök.
Tillsätt skorpmjölsblandningen.
Arbeta färsen smidig, men inte för länge då blir den trådig.

Provstek en liten klick för att smaka av kryddningen.

Nu kan du göra köttbullar, pannbiffar eller köttfärslimpa av smeten.

Annonser
Published in: on 23 augusti 2009 at 18:24  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://malinskokbok.wordpress.com/2009/08/23/kottfars/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: