Chili con Carne

500 g köttfärs
2 gula lökar
smör
1 paprika
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
(1 köttbuljongtärning)
0,5 msk chilipeppar (smaka av så det blir lagom)
(1 vitlöksklyfta)
salt, peppar
1 burk vita bönor i tomatsås

Tillagning

Skala och hacka löken.
Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
Bryn löken i lite matfett på svag värme.
Rör ner färsen och paprikan.
Bryn alltsammans några minuter.

Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna.
Koka grytan utan lock ca 10 minuter.
Rör om ofta.

När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
Låt alltsammans bli genomvarmt.

Servera med tortillachips och kanske lite gräddfil, eller med makaroner eller ris.

Annonser
Published in: on 04 oktober 2009 at 13:02  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://malinskokbok.wordpress.com/2009/10/04/chili-con-carne/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: